Sommarplan 2018

TOPPAR, LINNEN, JUMPRAR:
Jag har väldigt ofta ett linne underst och de vita innen jag äger har hängt mer många år. De börjar få så många hål att jag snart kan med att klippa upp och sy nya. Förhoppningsvis vlir det toppar och jumprar med hellång ärm också, men linnen är prioriterade.
Har köpt jersey i 100% bomull till detta.

MYSBYXOR:
Tyget köptes i somras. Har ett mönster i en Burda-tidning, men har samtidigt sneglat länge på Hudson pants. Får se vilket det blir.

LÅNGKLÄNNING:
Jag gillar jersey-klänningar med resår i midjan. Den gråa på bilden sydde jag för ett par år sedan. Den slutar ovanför knäna, men jag skulle gärna vilja ha en hellång i samma modell också.
Kommer antagligen justera mönstret något under processen.

LIBERTY-BONUS?
De två Liberty-tyger jag köpte i augusti 2017 ligger fortfarande orörda. De väntar på inspiration och ett plötsligt infall 😉

Resultat

Första helgen i juli hade jag sy-lan. Då körde jag slutspurt på sommarplanen och sydde fyra av de redovisade plaggen.

TOPPAR, LINNEN:

[Uppe vänster]
Äntligen fick jag till en t-shirt som kändes bra och satt lagom tight! Jag märker nu en tydlig skillnad på bomullsjersey med och utan elastan. Det vita tyget jag använt är utan, men jag hoppas det göra att det jag syr håller formen längre.

[Uppe höger]
En oversized köpetop som fått hål i sig i tvättten klippte jag äntligen sönder i sömmarna och ritade av. Fick göra några justeringar i axelsömmen och vimma ärmkullarna (och lärde mig vad vim är). Tänkte från början göra ett uppvik på ärmslutet, men jag hann glömma och fålla vanligt, så jag lät fållen vara kvar. Testade bandkantare på ett projekt för första gången här, halsringningen blev bandkantad. Sydde på en sushi-ficka för att göra den roligare.

[Nere vänster]
Sushi-tyget var impulsköp. Följde mitt raglan-mönster, så den gick snabbt.

[Nere höger]
Hittade ett linne med brottarrygg i Burda style 06/2014. Fick justera höjden vid axeln och trixa, men fick ihop det. En bärbar test. Får se sen hur krångligt det är att göra om till ”raka” axelband istället för brottarryggen.

LÅNGKLÄNNING:
Gjorde halsringningen tightare än på föregångaren. La till fickor i sidsömmarna också, improviserade och inte helt nöjd. Tyget är en fladdrig viskosjersey, och det finns nog inte mycket jag kan lägga i fickorna utan att det drar för mycket. Mängden tyg i kjoldelen gör redan att den är tung. Funderar på om jag ska göra den snävare och skippa fickorna. Jag är i alla fall väldigt nöjd med passformen på överdelen.
Jag är 1,78 lång och köpte 1,7m tyg (140cm brett). Det var precis att jag fick ut alla delar, för jag vände ena ärmen uppochner. Inga spillbitar att spara på alltså. Det är sällan det händer för mig.

MYSBYXOR:
Eftersom mysbyxor inte behöver särskild passform, så gick jag efter mönsterdelarna utan att rita om. Jag förlängde benen, som jag brukar, och valde en annan större bakficka.
Burda style 03/2014.

TRÄDGÅRDSBYXOR:
Äntligen har jag fått till ”bare minimum” av dessa hängslebyxor! Jag brottades med att få till en ficka för knäskydden snyggt på toilen, men i denna version har jag bara gjort ner till ovanför knät. Eftersom benen ska vara delbara har jag skjutit knäskyddsdelen på framtiden.
Denim-tyget känns i tjockaste laget just nu. Det beror nog på att det är så varmet ute. Och jag är nog inte helt nöjd med grensömmen, men det är trädgårdsbyxor – de behöver inte sitta helt perfekt. Huvudsaken är att jag kan ha på mig dem, att de är tillräckligt långa, att jag kan röra mig i dem och stoppa saker jag behöver i fickorna.

BORDE VARIT MED:
Eftersom min cykel nu är fixad har jag cyklat en del. Med värmen som varit så har jag kunnat konstatera att jag saknar snygga somriga shorts. Får se om det blir något nu i sommar, annars kommer det med i nästa sommarplan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *