Värmekudde

Värmekudde med grötris

En värmekudde kan vara skönt att ha när det är kallt ute och du fryser. Första gången jag stötte på den sådan var på ett sjukhus. Där användes den för att lindra smärta istället för att ge medicin. En tid senare bestämde jag mig för att göra mig en egen.

Sy en värmekudde

Välj tyg. Sy ihop så det blir små fickor att hälla grötriset i. Kom ihåg att lämna öppningar för att fylla fickorna sedan. Sy även dit handtaget.

Som fyllning använde jag billigt grötris. Att hälla i det var inte det lättaste. Jag provade först med en tratt, men riskornen satte sig lätt på tvären. Istället tog jag ett papper och vek som en liten öppen pip och riskornen fick kana ner i sin ficka. Fyll inte fickorna för mycket! Innehållet i din värmekudde ska kunna röra på sig så den känns behaglig att ha mot kroppen. Mät eller väg gärna all fyllning innan du börjar så du kan hälla i lika mycket i övriga fickor, förutsatt att fickorna är lika stora. Efter du fyllt en ficka färdigt, sy igen den och fortsätt på nästa.

Använd din värmekudde

Jag brukar värma min kudde i micro tillsammans med ett glas med vatten fyllt till 3/4. 750 watt i 2,5 minuter. Jag tar ut den varma värmekudden genom att ta tag i handtaget. Eftersom det inte är fyllt så är det inte varmt. Jag skakar om kudden så riskornen blandar runt sig. Sedan värmer jag där jag behöver.

Slutsats

Det var bra att jag sydde kudden så avlång eftersom jag använt den mycket till nacken. Handtaget har varit väldigt praktiskt att hålla kudden i om den blivit för varm.

Efter en hel del användande har kudden börjat bli nopprig. Ett tips är att sy ett fodral till den att stoppa kudden i efter uppvärmning. Det är också enklare att tvätta fodralet än kudden.

Bekanta som också sytt värmekuddar har fyllt med vetekorn och format som djur. Det blir roligare med djurform om kudden ska användas av barn.

Enklaste sättet att få mer inspiration är att söka på internet.

Sydd hösten 2008.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *