Röd stickad mössa

Röd stickad mössa med rutmönster

Min gröna kappa har ett rött kappfoder. TIll den ville jag hitta matchande mössa och halsduk. En bra röd stickad halsduk hittade jag på KappAhl, men en matchande mössa var mycket svårare att hitta.

Ett tag efter detta var det dags för en stick- och virkkväll. Kombinationen att jag skulle sticka och inte hade hittat en mössa ledde till att jag stickade en mössa. Då kunde jag själv välja en passande nyans på mössan.

Material

Mönster: Mönsterstickad kappa, mössa och väska, Marks & Kattens 12060
Garn: Superwash Safir, shade 510, 100% ull, Marks & Kattens

Mönster, garn och rundstickor köpte jag på Hisingens Hemslöjd. Mönstret innehöll även en kofta och en väska. Det stod att det skulle gå åt tre garn, men jag använde bara två.

Slutsats

Mössan var utmanande att sticka för den pryddes av ett rutmönster som var svårt att sticka. Jag valde jag för stor storlek, så den sitter lite löst, och så blåser vinden genom hålen. Jag funderar på att fodra den för att åtgärda just de två punkterna.

Stickad november 2012.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *