Blå elefant som nyckelgömma

Blå elefant som nyckelgömma

I syslöjden på högstadiet sydde jag mig en nyckelgömma. Den är jag mycket nöjd med eftersom jag gjorde en sak, men utgick från något helt annat.

Så gjorde jag min nyckelgömma

Jag ville göra något litet. Jag bläddrade i katalogen med mjuka djur i velour och hittade fingerdockor. Av dem fastnade jag för elefanten.

Jag breddade nederdelen av fingerdockan för att få en lagom stor ficka till nycklarna. Fickan gjorde jag av jeanstyg så det skulle klara slitningarna från nycklarna. För att hålla nycklarna på plats tog jag ett grovt snöre, trädde genom ett hål i ryggen på elefanten och fäste en nyckelring i ena änden och en träkula i andra änden.

Slutsats

Jag kunde satt dit en mindre nyckelring, för de långa nycklarna stack ut lite i botten. Det tjocka jeanstyget blev rätt knöligt, så ett något tunnare tyg är nog att rekommendera. Jag har inte använt nyckelgömman särskilt mycket. Jag gillar att ha nycklarna i fickan och det är ju synd att stoppa en så fin elefant med stora öron ner i en trång ficka.

Sydd på högstadiet ca 2002.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *