Januari 2013

Här kommer första sammanfattningen i detta projekt. Jag tänkte det kunde vara skoj att se vad jag hunnit med varje månad. Detta har jag gjort under januari:

Startat projektet

Jag brukar berätta om detta projekt som ett nyårslöfte, men egentligen kom jag på idén strax efter att det nya året börjat. I början av månaden formades och startades bloggen. Jag har hunnit lägga upp inlägg om 7 gamla projekt. Jag har även fotat en hel del.

Sy

I julklapp förra året fick jag min första mönstertidning inom sömnad, nämligen Burda Style. Innan bloggen kommit online hade jag valt ut ett mönster ur tidningen, ritat av det på mönsterpapper och köpt tyg. Det är en överdel jag sydde till mig själv. Jag kommer skriva om den så snart jag fotat av den.

Jag har börjat skissa på hur jag ska sy ett etui för stickor och virknålar. Det kommer bli ett stort för alla verktyg och ett mindre, som ett reseetui.

Sticka

På Heathrow köpte jag alla sticktidningar jag hittade (3 stycken).

Jag hittade Stickpodden (lyssnat på 5 avsnitt) och Stickklubben i Göteborg (varit med på 2 träffar). Till Stickklubben började jag sticka min första strumpa. Jag fortsätter med strumpan in i februari.

Jag har registrerat mig på Ravelry, ett community om stickning och virkning. Där har jag lagt upp 3 projekt och hittat massa roliga och gratis virkmönster jag lagt i mitt bibliotek.

Övrigt

Jag besökte min mormors utställning på Gamla Biblioteket i Skara med saker hon knypplat. Läs om utställningen här.

Slutsats

Jag tycker att jag fått en bra start på detta projekt. När jag berättat om det har folk varit enbart positiva. Just nu är jag mest inne på stickandet med tanke på stickklubben, men när jag väl får ordning på mitt sticketui tror jag att syfingrarna kommer börja klia.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *