Sticktidningar på engelska

Sticktidningar på engelska

En del av mitt projekt är att lära mig mer genom att läsa sticktidningar och tidningar om sömnad. I början av året var jag i London och på Heathrow, så jag passade på att kika efter sådana. Jag hittade tre om stickning, så jag köpte alla tre!

Let’s knit, nr 62 jan 2013, var den första jag hittade. Inplastad. Två par bambustickor, storlek 5 och 6,5 mm, och en folder med 21 snabba stickningar följde med. Flera mönster, även inredning, herrmönster och virkning, och mycket inspiration. Ett uppslag handlade om olika tweedgarner.

Simply knitting, nr 102, hade jag hört talas om förut. Det var de som hade publicerat Sackboy-mönstret. Denna tidning verkar mer inriktad på event och tips på vad man kan göra mer med sitt stickintresse. De hade även ett uppslag om garner att sticka sjalar med och herrmönster. Sex fyrkantinga knappar följde med och de var med i flera mönster i tidningen. Här fanns också ett komplicerat mönster med som var beskrivet väldigt ingående på flera uppslag.

Quick knits, vinter 2013 från Threads, hade bara mönster. Inte ens några annonser fanns med. Mönstren var uppdelade i avsnitten Hattar, vantar och handskar; Sockor; Sjalar, huvor och axelvärmare och till sist Filtar, väskor och leksaker.

Slutsats

Quick knits skilde sig väldigt mycket från Let’s knit och Simply knitting för att det endast var mönster i den. De två andra inspirerade mig mycket mer och mina tankar började snurra kring vad jag kunde göra och hur jag kunde använda något jag såg på en bild i ett mönster jag hittade på en annan sida. De innehöll även annonser och det var snopet att se något jag kände för att sticka för att sedan upptäcka att det bara var en annons för garnet som använts.

Första stickningen från en sticktidning

I veckan gick jag på mitt första möte med Stickklubben i Göteborg. Till det mötet behövde jag något att sticka, eftersom jag inte hade något på gång. När jag valde mönster satt jag och bläddrade igenom dessa tre tidningar flera gånger. Till slut valde jag ett mönster från Quick knits. Det kan ses som ett gott betyg för den tidningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *