Gästsockar nr 1

Ett hus med kalla golv kräver nästan att det finns gästsockar. Därför frågade jag min mamma om jag kunde få raggsocksgarnet hon hade liggandes i en garderob. Jag fick garnet och kunde sätta igång.

Material

På lappen stod det Svenskullgarn, 60% ull, 30% rayon och 10% nylon. När jag lade in det kom förslaget Kilafors 4-trådigt Svenskullgarn upp. Mönstret är Drops 125-15 och egentligen avsett för Alaska.

Så gjorde jag

Detta var första gången jag nystade upp en härva (för hand) och första gången jag gjorde flätor. Egentligen blev det ju inga riktiga flätor, men jag använde samma teknik, så nu har jag lärt mig det också.

Sockorna stickades uppifrån och ner och avslutades med kitchener stitch. Jag använde mig återigen av Youtube för att få ihop tårna, men inför andra sockan skrev jag ner instruktionerna och klarade mig utan att kolla på videon andra gången.

Slutsats

Jag tycker den är lite för slapp i resåret. Det går säkert att undvika genom att ha en mindre stickstorlek där. Någon hade även kommenterat detta på mönstret på Ravelry. De känns väldigt konstiga i formen över lag. Men det är ju bara gästsockar, så jag är nöjd ändå.

Stickade nov 2013.
Projektsida på Ravelry.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *