Gästsockar nr 2

Efter det första paret gästsockar var klara tog det inte lång tid innan jag började på det andra paret. Jag hade redan hittat mönstret och det visade sig att det blev flätteknik på detta paret också.

Material

På lappen runt garnet stod det Svenskullgarn, 60% ull, 30% rayon och 10% nylon. Strumpstickor 4,5. Storlek 4 till avslutande resårstickningen. Mönstret heter Honeycomb socks.

Så gjorde jag

Detta mönster började vid tårna med en figure 8 cast-on. Det var min första sådana uppläggning och jag blev riktigt nöjd, men det var trångt att sticka första varvet.

På dessa sockar använde jag också flätstickning, utan att jag gjorde riktiga flätor. Istället blev det ett hålmönster, som jag antar att mönstret fått sitt namn Honeycomb från. Jag tyckte det blev ett häftigt mönster. Mängden flätor gjorde att jag till socka nummer två köpte hjälpstickor. Till den första hade jag använt den femte strumpstickan, eftersom jag bara stickade med fyra, men den gled ur väldigt ofta. Hjälpstickan var ett bra köp för det gick mycket enklare att flätsticka med den.

Slutsats

Dessa var roliga att sticka, men de blev väldigt stora. I början funderade jag flera gånger på om jag skulle repa upp och göra dem mindre, men eftersom min sambo har väldigt stora fötter så fortsatte jag med tanken att han kunde använda dem annars. De passade perfekt på honom!

Hälarna blev olika på vänster och höger sida. Jag kanske missförstod mönstret eller nåt.

Stickade nov/dec 2013.
Projektsida på Ravelry.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *