Vårplan 2017

Långkalsonger:
Jag sydde ett par för ett år sedan och köpte genast mer av det tyget. Har dock inte blivit av att jag har sytt fler sedan dess. Har så jag kan sy tre par till tror jag.

Nattlinne:
Nu ska det bli av! Skriver med ett mönster den här gången så får jag hoppas det går bättre än att improvisera hela.

Little Black Cardigan:
Äntligen har jag en ordentlig plan för min svarta finstickade kofta! Mönstret är Alabama från Rowan Studio 31 och det var den enda modellen på Ravelry som passade bilden i mitt huvud. Den ska stickas på sticka 2,5, och jag beställde mönstret från England igår. Osäker på om jag hinner till deadline, men jag ska göra mitt bästa.

Resultat

Långkalgonger:
Ekologisk ulljersey från Stoff & Stil. Blev lite tightare än de jag gjort tidigare, eftersom jag inte la till tillräckligt med sömsmån. Kom inte riktigt ihåg hur jag gjort tidigare. Efter användning har de töjt ut sig, så de är ok. Ingen fåll i benslut och det funkar väldigt bra.

Byxor:
Dessa var med i vinterplanen 2016. Hade inte med dem i vårplanen, men jag tog trettondagen att sy dem så jag redovisar dem här. Borstad twill från Stoff & Stil. Dragkedjan blev vit, för jag hade ingen mörk i rätt längd hemma, men jag stör mig inte så mycket på det.

Chewbacca-nattlinnet:
Har varit med tidigare, men nu utgick jag från ett t-shirtmönster för att få någorlunda passform på den. Har använts mycket.

Bonus: Halsduk
Jag hade beställt specialfärgat garn och visste inte när det skulle komma. Bara dubbel mosstickning i ca 140cm. Skyndade mig att sticka klart den så jag hinner använda den innan det blir för varmt.

Inte riktigt klart än: Little Black Cardigan
Mycket repande har det blivit eftersom jag utgår från ett mönster och jämför med ett köpt plagg.. Jag har kommit mer än halvvägs och siktar på att ha den klar lagom till 22 april, då jag firar 30.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *