Sommarplan 2017

Top:
Jag har länge velat sy en (eller flera) somrig top av detta tyg, men vintern kom emellan och jag fick hålla fingrarna i styr. Nu blir det äntligen dags!

Trosor:
Har inget ordenligt mönster, men eftersom jag har flera köpta par hemma redan så är det nog bara att rita av. Får leta bra resår och tyg bara.

Bomberjacka:
Samma längtan som med bling-tyget. En bomberjacka som passar mig. Tyget har jag inte köpt än, men det ska vara lite glansigt, mer mörkt än ljust och gärna något mönster på som man blir glad av. Muddar i en kontrastfärg. Kanske även kontrast på dragkedjorna, beroende på utbud och val av tyg.

Tea dress:
Födelsedagsklänning! Gärna längre ärm, men det kan jag justera senare.

(bli klar med):
Min Little Black Cardigan ska bli klar i tid med mitt födelsedagsfirande. Ska bäras tillsammans med Tea dress.

Resultat

Äntligen ett matigt resultat!

BOMBERJACKA:
Jag hittade inte ett så roligt tyg som jag hoppades, så jag kompenserade med fodertyget istället.

TROSOR:
Köpte tyg två gånger, utan att det blev riktigt rätt. Ett var för mycket polyester i och det andra var tjockare än förlagan. Jag sydde i alla fall en toille. Den ska jag bygga vidare på, när jag har rätt tyg.

BING-TOP:
Äntligen fick jag satt saxen i denna viskossjersey. Modellen blev en jag sytt två gånger tidigare. Den här gången tänker jag spara anteckningarna för att förbättra till nästa gång. (Slängde ihop denna top på ca 1,5h idag för att få med i resultatet)

LITTLE BLACK CARDIGAN:
Det känns som jag använt denna sedan i vintras, men att sticka den drog ut på tiden. Den blev färdig i april.

TEA DRESS:
Från början visste jag att jag ville ha längre ärmar. När jag sedan skulle sy toille av kjolen märkte jag hur konstig konstruktionen var, så jag valde den snävare kjolen från systermönstret istället. Skulle blivit min födelsedagsklänning (april), men blev klar till midsommar istället.

PS.
De marinblå byxorna redovisades i vårplanen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *