Guldglittrig slips

Guldglittrig slips

Efter min julmiddag med min guldglittriga top så var det dags för makens julmiddag. När jag hörde att temat var ”Glitter” så kunde jag bara inte stå emot. Jag skulle sy en slips av de guldglittriga resterna!

Material

Guldglittrigt tyg 100% polyester, tunt mellanlägg.
Mönster: En gammal isärklippt slips

Så gjorde jag

Det var många år sedan jag sydde Guitar Hero-slipsen, men jag hade fortfarande kvar den slips jag köpt billigt på second hand och klippt isär till ett mönster. Jag ritade snabbt av slipsen på tyget, gjorde den 10cm längre, klippte ut delarna och konstaterade att det sladdriga tyget inte skulle klara sig själv i en slips. Det blev till att köpa mellanlägg.

Med mellanlägget påstruken började jag sy och pressa. Det är egentligen rätt enkelt att göra en slips, men det är mer jobb med strykjärnet och synålen än det är med symaskinen. Eftersom jag hade mellanlägget och det där tyget så var jag även tvungen att ta det försiktigt och inte skrynkla till det för mycket.

När det mesta var pressat och maskinsytt var det bakre mittsömmen kvar, handsömnad. Det tog sin tid. På grund av tidsbrist så skippade jag den lilla öglan på baksidan som man ska stoppa den korta änden i. Kanske syr jag på den en annan gång.

Slutsats

Jag blev nöjd med slipsen. Dock var det knepigt att få den att falla snyggt och samtidigt ha på sig den en hel kväll och hålla den snygg. Den skrynklade lätt. Men det är säkert överkomligt att stryka den inför de få gånger den kommer användas. Jag kommer i alla fall sy fler slipsar i framtiden, när jag får tillfälle!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *