Vinterplan 2017

SKINNHANDSKAR:
Detta har jag tänkt göra länge – sy mig ett par välsittande skinnhandskar. Med mina medfödda långa fingrar är alla damhandskar jag provar för korta och alla herrhandskar för breda.
Skinnjackan köptes på second hand i somras och är redan uppsprättad. Flera stora bitar blev det och jag känner mig säker på att det kommer räcka.
Mönster har jag inget än, men jag letar. Min bild är att göra likadana som de köpta skinnhandskar jag har börjat slita ut: Med bred mudd och detaljen med spännet och remmen.

Utöver detta vill jag sy:
– En jumper med cowl i viskos-linne-jersey
– Ett par mjukisbyxor i joggingtyg

Men jag lägger inte in dem i planen för jag vill fokusera på skinnhandskarna.

Resultat

SKINNHANDSKAR:
Inte färdig med toillen. Jag började med en Pinterest-tavla med tanken att rita mönstret själv utifrån vad jag hittade för gratismönster och tutorials. Gick hyfsat bra tills jag kom till tumfliken.
Hittade ett Buttericks-mönster på nätet och väntade tills det kom på posten. Mönstret innehöll ingen tumflik och jag var inte helt nöjd med passformen på toillen.
Försökte nu i helgen igen och byggde vidare på mitt första mönster, men får inte alls till tummen.
Målet nu är att jobba med handskarna då och då och ha de färdiga till nästa säsong.

TREGO:
Rowan Chunky hemp tweed
Köpte mönstret och garnet för över ett år sedan. Nu äntligen blev det en värmande lång kofta. Tyvärr blev krag-/knappkanten inte lika bred som den skulle vara i mönstret, för garnet tog slut.
Jag lade till fickorna och knapphålen. Knapparna har jag och de ska dit efter blockning.

LITTLE STRIPE CARDIGAN:
Alabama, Rowan Studios 31
KPC Novomerino 4ply
Från tidigare plan: Äntligen är den klar! Dock ska den blockas också.

COWL-TOP:
111 Burda Style 04/2014
Tunn jersey av viskos/lin från Ohlssons
Intressant konstruktion eftersom det är som en vanlig top på höger sida och en lång vikning med ett ärmhål på tvären på vänster sida. Jag tycker om den!

JULKLÄNNING:
Vogue Rebecca Taylor, V1315
Jersey från Stoff&Stil
Fick mönstret i våras och köpte tyg till det i somras. Dröjde dock innan jag började sy eftersom jag var osäker på om jag valt rätt sorts tyg. Jag chansade och det gick bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *