Firarflagga

Firarflagga med korsstygn

En firarflagga utmärker vilken person som firas när det ställs till med festligheter. Födelsedagar, student, eller kanske vid en vanlig namnsdag. Många är gjorda i trä, formade som en böljande flagga, men sådana flaggor kan komma i helt andra former.

Bakgrund

Jag såg en sådan flagga som var broderad efter eget mönster. På den stod det på ena sidan ”Hurra hurra hurra” och på andra sidan ”Det är din dag idag”. Den var roligare och kändes mer lik en vanlig flaggstång med flagga. Jag broderade min flagga med korsstygn under september 2010.

Min firarflagga

 1. Inköp av tyg och tråd. Jag köpte två små broderikit. De var exakt likadana och till halva priset. Då hade jag korta trådar i flera olika färger och lagom med tyg att brodera på.
 2. Inköp av flaggstång. Detta skedde under semestertider i Stockholm. Jag gick till en souvenirbutik och där fanns flaggstänger utan flagga. Perfekt!
 3. Mönster till sidorna. Jag hade bestämt att ena sidan skulle ha ett traditionellt mönster och den andra ett mer spelinspirerat mönster.
 4. Brodera!
 5. Sy ihop flaggan. Sätt ett papper eller tjockare tygbit mellan för att trådarna på baksidan inte lyser igenom.
 6. Fixa flagglina. Knyt fast linan i flaggan. Hissa och fäst!

3 reaktion på “Firarflagga med korsstygn

 1. Marie Sköld

  Hej. Så fina födelsedagsflaggor. Tyvärr har jag inte förmågan och tillverka själv. Har du någon till salu? Med vänlig hälsning, Marie

  Svara
  1. elisabeth Inläggsförfattare

   Tack så mycket!

   Jag slöjdar endast till mig själv och till mina närmaste. Kan inte sätta pris på det jag gör och det jag gör behåller jag helst.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *