Sackboy x2

Stickad Sackboy från Little Big Planet

Sackboy är huvudpersonen i Playstation 3-spelet Little Big Planet. Hjälten är han faktiskt. En stickad krabat med en stor dragkedja över magen som springer runt på äventyr.

Material till Sackboy

Förutom garn att sticka med behövs även stoppning, dragkedja, knappar till ögon, garn till att brodera detaljer och något att ha som ryggrad. Som ryggrad använde jag en bit vanlig plastslang som jag köpte per meter på Hornbach. I beskrivningen stod det att man skulle använda sugrör, men jag tyckte de var för klena.

Mönstret jag använde kommer från sticktidningen Simply Knitting. Den brittiska tidningen The Sun skrev om detta i artikeln Knit your own little Sackboy. Du kan hämta mönstret via artikeln eller hämta mönstret som pdf. Denna fil är väldigt stor och beskrivningen är på engelska.

Slutsats

Både att sticka och att sätta ihop alla delar är pilligt. När stoppningen i kroppen ska in ska även ryggraden placeras. Kruxet är att den även ska gå upp i huvudet för att det inte ska bli för tungt och tippa. Jag har gjort fyra stycken och de sista gick lättare att göra än den första. Om jag gör en till kommer den bli turkos. Det tror jag blir snyggt.

Variera din Sackboy

I spelet kan man byta kläder och accessoarer på Sackboy. Han gör också väldigt många miner, byter färg och frisyr. Det är bara fantasin som sätter gränser för hur du kan variera din Sackboy. Gör en bildsökning på ”Sackboy” och fortsätt att inspireras!

Första Sackboy stickad våren 2009.

En reaktion på “Stickad Sackboy från Little Big Planet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *