Fyra fodral på hög

Kamerafodral till Sony

Detta är mitt andra handsydda kamerafodral. Det första kommer jag skriva om senare. I bilden ovan är det fodralet som ligger överst.

Material

Ett fuskläder jag köpte i Canada 2006. På lappen som satt på rullen stod det 100% unknown fibers.  En mjukt och tunt fodertyg. Textillim, eller annat lim som fäster bra. Kardborreband.

Att sy ett kamerafodral

Måtten tog jag direkt från kameran. Jag lämnade lite marginal när jag ritade ut mönstret. Först sydde jag ihop på baksidan. Sedan vrängde jag och sydde ihop botten. För att dölja skarven på baksidan limmade jag fast en bit snöre. Det var svårt att inte kladda för mycket lim utanför, men det blev bättre än utan snöret.

Till foder sydde jag ihop en liten påse som jag fäste i fusklädret. Till locket klippte jag en egen bit fodertyg. Kardborrebanden hade lim på baksidan, men jag förstärkte ändå med stygn. Stickningarna sydde jag mer för att fodralet skulle hålla formen än för att de skulle vara dekorerande.

Sytt för hand september 2010.

http://elsbth.se/blogg/index.php?post=fodral-till-min-sony-kamera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *