Stickning på tåg

Slut på garn under tågresa

I helgen gjorde jag en tripp till Örebro. 2 timmar och 42 minuters tågresa utan byte. Ett ypperligt tillfälle att sticka och lyssna på Stickpodden!

Det första jag märkte var att jag glömt ta med strumpsticka 4,5, som jag behövde till mudden på en ärm. Sticka 5 hade jag med, så jag kunde börja på ärmen, men istället började jag på kofta nummer 2. Då upptäckte jag att jag stickat fel på kragen på kofta nummer 1.

Nåväl, jag passade på att sticka hos de jag besökte, innan jag somnade och innan frukosten. Det var gott att ha något att göra med händerna. När jag kom till att sätta markörer märkte jag att jag bara hade två stycken men behövde fyra. Då tog jag bara lite skräpgarn och gjorde provisoriska markörer. Funkar lika bra. Nu vet jag också mer vad mitt reseetui för stickning på väg ska innehålla.

Under tågresan tillbaka tog det ena garnet slut. Koftan är randig och på den ena färgen var det ungefär 15 cm kvar när varvet var slut. Bra det i alla fall.

Hur som helst hade jag Stickpodden i öronen medan jag stickade på tåget. I ett avsnitt berättade en av dem att de under julen lärt sig hur markörer funkar. Det var alldeles nyligen jag själv lärde mig det! Hon beskrev hur hon tidigare använt markörerna och det var exakt samma som jag gjorde tidigare. Hög igenkänningsfaktor där. I samma avsnitt pratade de om Little Coffee Bean. Det var med den jag lärde mig att använda markörerna. Vilket sammanträffande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *