Stickklubben Hagabion

Undvik Hagabion om du vill sticka

I torsdags var Stickklubben på Hagabion. Tre nya ansikten fick vi bekanta oss med och denna gång så var det stickning, virkning och krokning som gällde. Jag åt en frasig croissant och drack en väldigt smakrik äpplemust. Alla hade ätit och druckit gott och stämningen var lika god.

Sedan gick kvällen. Det blev mer stimmigt och det var ganska trångt. Någon gång efter kl 20 dämpade de belysningen, vilket ur sticksynpunkt inte är så bra. En stund senare bad en ur personalen oss att sticka vid baren istället, eftersom de hade ett sällskap på nio personer som ville äta. Vid det tillfället fanns det vin kvar i ett glas och en kopp kaffe hade precis landat på bordet. En ur vårat sällskap gick fram och frågade mer om varför vi ombads att lämna vårat bord. De ville ju ha bordet till gäster som skulle äta mat och vi kunde ju sätta oss i baren istället. Men de sa även att de inte skulle ha något emot att vi kom dit och stickade på dagen istället (när vi jobbar, går i skolan och praktiserar).

Den stora frågan är: Varför tyckte de att just vi skulle flytta på oss? Hade de gjort samma sak om alla hade suttit och pillat med smartphones istället för att sticka? Det fanns folk runtomkring som varit där längre och bara satt och pratade, fast utan att sticka samtidigt och när jag beställde i baren så satt det folk där och åt också.

Det var mitt första besök där, så jag vet inte om de brukar göra så mot sina gäster, men Stickklubben kommer inte komma tillbaka dit.

Jenny och Joanna har bloggat om detta också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *