Little coffee bean - svart & grå

Svart & grå Little coffee bean

Mitt första babyplagg blev en Little coffee bean. En enkel och sömlös modell utan för mycket mönsterstickning och nya tekniker.

Material

Jag åkte ut till Stoff & Stil för att köpa garn och stickor. Det blev garn av 100% merinoull i svart och ljusgrått, och de fyra sorters stickor jag behövde.

Mönstret kommer från Ravelry – Little Coffee Bean Cardigan av Elizabeth Smith. Jag valde storleken för 3 månader.

Så här stickade jag Little coffee bean

Jag började med kragen uppifrån. När jag kom ner till axlarna och började öka maskorna för ärmarna började det se konstigt ut och när jag räknade maskorna gick det inte alls jämnt upp. Såklart rådfrågade jag Stickklubben. Anledningen till att det blev fel var att jag inte använt stickmarkörerna på rätt sätt. Jag hade knutit fast en garnstump i min stickning och hade svårt att följa mönstret. Jag repade upp nästan hela stickningen och gjorde om. När jag till slut lärde mig att använda stickmarkörerna ordentligt blev det genast mycket bättre!

Sedan gick det som på räls, tills jag började på kofta nummer 2. Då märkte jag att jag inte ribbstickat kragen i en färg, utan slätstickat randigt. jag kunde repat upp och stickat om det. Istället virkade jag ett varv för att få mer stadga och blev nöjd med resultatet ändå.

Slutsats

Jag är väldigt nöjd med min första Coffee bean. Jag har ju gjort en till och kommer säkert göra fler i framtiden. Ärmarna var något krångliga att sticka eftersom de var små och strumpstickor 5 var tunga. Jag löste det genom att lägga stickningen antingen på ett bord eller på en kudde i mitt knä. När det var dags att välja knappar hittade jag till slut tvåfärgade knappar som matchade det svarta och gråa garnet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *