Februari 2013

Februari har flutit på. Mest har tid har stickningen tagit, tack vare både Stickklubben och Stickpodden. Jag har hunnit få upp två gamla projekt, nyckelgömma och kamerafodral, och fotat några som jag håller på att skriva om nu. Det tar rätt lång tid att skriva om gamla och omfattande projekt.

Sy

Mitt stick- och virknålsetui fortsätter att växa fram på pappret. Ett svartrandigt tyg är inköpt och jag har mätt och fördelat fickorna i mina skisser. Jag har ännu inte börjat klippa i tyget. Förhoppningsvis kommer jag göra det under mars för jag vill att mina stickor och virknålar ska få ett hem snart.

En lång dragkedja är inköpt. Den kommer utgöra en del av en annorlunda slips. Den bör inte ta så lång tid att sy, så förhoppningsvis kommer den upp här på bloggen snart.

Sticka

Den första strumpan är färdig! Själva avmaskningen vid tårna var väldigt krånglig, men jag hittade en video på Youtube där instruktören maskade av exakt lika många maskor som jag hade. Så det gick bra i alla fall.

När första strumpan var färdig fortsatte jag faktiskt inte på den andra direkt. Istället började jag sticka två koftor, som jag ville ha färdiga så snart som det gick. Den första är nu färdig och den andra är det inte mycket kvar på. Efter det kommer jag sticka socka nummer 2.

Inom stickvärlden finns det något som heter Second sock syndrome (sss). Det innebär att när man är färdig med första sockan är det inte så lockande att gå igenom hela mönstret en gång till för att sticka den andra sockan. Jag tänker få gjort den andra sockan så snart som möjligt. Annars kan det nog dröja onödigt lång tid innan jag har mina två Twisted lace socks.

När det kommer till Stickpodden har jag kommit till avsnitt 14. Det senaste avsnittet som släpptes var nummer 20, så jag har fortfarande en bit kvar. Men jag kommer ut och resa nästa vecka, så då klämmer jag nog av två eller tre avsnitt. Det mesta lyssnade jag på tåget till och från Örebro, samtidigt som jag stickade.

Och Stickklubben i Göteborg fortsätter att träffas och locka nya människor till sig. Underbart! Dock lärde vi oss att undvika att sticka på Hagabion.

Övrigt

På second hand hittade jag fyra virknålar, en maskhållare och två hängare till bonader till det ringa priset 50kr. I framtiden kommer jag fortsätta kolla på sådana saker när jag går i second hand-butiker.

Till Alla hjärtans dag designade och broderade jag ett iPhone-fodral. Mönstret var inspirerat av det kända spelcitatet ”All your base are belong to us”.

Slutsats

Det har blivit mer stickning än jag trodde från början. Det beror mest på att jag inte hade räknat med att lyssna på Stickpodden och gå på Stickklubben varje torsdag. När koftorna är färdiga och jag börjar på socka nummer 2 kommer jag försöka flytta fokuset till symaskinen. Jag har ju ett etui och en slips att sy ihop. Under nästa vecka vill jag få upp det svårskrivna inlägget om min ullkappa. Det tar mer tid att få ihop de där inläggen än jag trodde från början, men det beror nog mest på att jag är så petig och vill få det fint och bra redan från början.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *