Kudde med scoutlilja

Kudde med scoutlilja

En kudde med mönsterstickad scoutlilja fastsydd utanpå. Idag har scouterna en ny modernare form på sin lilja. Kuddversionen är den som användes när jag var aktiv inom scoutrörelsen.

Material

Acrylgarn i vitt och två blå nyanser. Ulltyg och annat material som behövs för att göra en kudde.

Beskrivning

Det första jag gjorde var att rita upp en scoutlilja på smårutigt papper. Utifrån det kunde jag få fram ett bra diagram. Sedan stickade jag på. Jag stickade mest på känn eftersom jag då inte hade hört talas om mönsterstickning. Texten ”Var redo” broderade jag fast eftersom det inte fanns plats att sticka in bokstäverna.

Utifrån storleken på liljan sydde jag en kudde med samma storlek. Ulltyget satte jag på baksidan. Till sist sydde jag fast liljan med kaststygn.

Stickad och sydd för längesedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *