Mars 2013

Mars månad har varit mer varierad än februari. Förutom stickning har jag även sytt, virkat och jobbat med ett korsstygnsmönster.

Sy

Mitt fodral för stickor och virknålar har börjat ta form. Delen med fickorna är färdig. Kvar är kanterna, eventuellt baksidan och till sist ett sätt att stänga fodralet.

Jag fick äntligen upp ett inlägg om satinblusen jag sydde strax efter nyår och inlägget om ullkappan som tog väldig tid att få ihop.

Jag assisterade när min sambo sydde ett kritbälte att ge bort i present. Ett inlägg om den kommer senare.

Sticka

Min andra Little coffee bean blev färdig. Efter det stickade jag inte på en vecka och sedan körde jag stenhårt på att få färdigt min andra Twisted lace sock. Jag fick ett mönster på en stickad randig rutväska från Joanna i Stickklubben.

Virka

Efter jag stickat färdigt den andra sockan kände jag att det var dags att börja med virkningen. Jag hade sparat flera mönster på Ravelry på olika virkade djur, men jag valde att ta mig an mormorsrutor. Jag köpte häftet Grannies gone wild på cdon.com för inspiration. Boken innehöll sex mönster på annorlunda mormorsrutor, men de rutor jag har börjat virka är mer traditionella.

Övrigt

I övrigt håller jag på att göra ett korsstygnsmönster utifrån en bild jag har, vilket inte är det enklaste. När jag var hos mina föräldrar fick jag med mig gamla garner hem. Jag har fortfarande inte kommit på vad jag ska göra av dem, men det kommer nog när jag börjar sticka igen. Kanske ett par raggsockar.

Och jag har lyssnat ikapp alla gamla avsnitt av Stickpodden, bara för att få veta att det finns en ny svensk stickpodd att lyssna på, nämligen Stick with us.

Slutsats

Projekten är många till antalet nu, men jag har börjat beta av flera av de projekt jag tidigare bara haft i huvudet. Det känns bra att ha börjat med virkningen, efter att ha stickat så mycket det senaste.

Uppdaterat 2013-04-08:

Jag missade helt att berätta om att jag besökt två, för mig, nya garnbutiker. När Stickklubben i Göteborg var och stickade vid Olkskroken var vi ett gäng som gick till Knit & Purl innan. Jag köpte inget, eftersom jag redan hade projekt på gång. När jag skulle köpa garn till mina mormorsrutor passade jag på att smita in på Deisy Design på min lunch.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *