Stick- och virkfodral

Stick- och virkfodral

I samband med mitt projekt för 2013 framkom behovet av ett stick- och virkfodral. Antalet stickor och virknålar ökade och jag ville ha ordning och reda på min utrustning. Dessutom gillar jag att sy väskor och förvaringslösningar.

Material

Satin svart jacquard randig och en vit stuvbit med bladmönster från Stoff & Stil. Vit snodd och ändknoppar från Knapp-Carlsson.

Så skissade och sydde jag mitt stick- och virkfodral

Först sökte jag på nätet efter bilder på andras fodral. Det gav mig en bra start. Det jag undrade mest över var hur de gjort för att stickorna inte ska halka ur, så jag frågade och tydligen var det inget stort problem.

Jag lade ut stickor och virknålar, mätte och skissade för att veta hur jag skulle placera fickorna. Tre rader för rundstickor och två rader för jumperstickor, strumpstickor och virknålar. Övriga fickor emellan för andra saker som stickmått, maskhållare och stoppnålar.

Det svarta tyget använde jag som huvudtyg. Det vita tyget klippte jag i remsor och använde som kantband. När jag skissade ritade jag ut fickorna väldigt noga, men jag satte dem omlott. När jag sydde fickorna fick jag därför sy dem omlott. Jag gjorde det inte lätt för mig, men till slut fick jag fickorna så som jag ville ha dem.

Med alla fickor fastsydda klippte jag till ett backstycke, sydde fast och kantade hela kanten med det vita tyget. Avslutningen var förslutningen. Jag kom fram till att ett snöre att knyta med var enklast och smidigast. Så jag köpte ett snöre tillsammans med två ändknoppar och virade runt.

Slutsats

Jag är väldigt nöjd med detta fodral. I början var det svårt att sätta igång eftersom jag inte riktigt hade en plan för hur jag skulle göra. Sen började jag bara och hoppades på att det skulle gå bra, vilket det gjorde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *