F.A.K.E.-kofta

F.A.K.E-kofta

Jag ville sticka en egen kofta, eftersom få ärmar passade mina långa armar. Det kan ha varit när jag gick på högstadiet. Köpte mönster på en tröja, garn och stickor. Tröjan stickade jag enligt mönstret, men på ärmarna lade jag till några rader. När den var färdig och jag tog tröjan på mig kändes den för lång och stor på ärmarna och för kort runt midjan. Jag kände mig som en gorilla och benämner nu den tröjan ”gorillatröjan”.

Gorillatröjan hängde länge ensam på en galge i min garderob. Efter flera år, utan att jag använt den, repade jag upp den och stickade en ny.

Material

Freja sport från Svarta fåret. Marks & Kattens Natura. Knappar.

Så stickade jag

Som sagt var det länge sedan, men jag minns att jag improviserade mönstret. Jag använde mig av en stickad tröja jag köpt och mätte mot den för att få bra mått. Ena ärmen gjorde jag randig, som kroppen, och den andra helvit. F.A.K.E. skulle det stå på ryggen. Runt halsen virkade jag en rad för att få den stadigare. Knäppningen gjorde jag på känn.

Slutsats

Jag gillar koftor, eftersom de går att ha uppknäppta eller knäppta. Denna kofta är en av mina varmaste. Jag använder den varje vinter, så det måste vara ett tecken på att det är en bra kofta, trots att det är mest akryl!

Stickad någon gång på 2000-talet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *