Fluga eller rosett

Fluga blev rosett

Igår sydde jag en slips, som min sambo efterfrågat. Mer detaljerat inlägg om den kommer när jag fixat bilder. När jag klippte ut slipsbitarna ur tyget blev det en rätt stor skräpbit över. Eftersom det var ett dyrare tyg kändes det dumt att inte göra något med den biten, men den var för liten för att spara till ett framtida tillfälle. Medan jag sydde slipsen tänkte jag att det kunde vara kul att sy en matchande fluga. Så jag sydde en kvart till och skapade en liten sak av skräpbiten.

Material

British Millerain (som blivit över från ett tidigare större projekt).

Så improviserade jag min fluga (rosett)

Först kan jag informera att jag inte sytt en fluga tidigare. Jag har heller inte nyligen undersökt hur en fluga ser ut. Jag fick helt enkelt improvisera och ta steg för steg.

Jag började med att vika tyget dubbelt på längden och sydde ihop långänden, ca 4x20cm. Vrängde den, stoppade ena änden i den andra och sydde ihop till en ring.

Sedan vek jag ytterligare en bit på längden och sydde ihop långänden, ca 1,5x12cm. Jag vrängde den och satte den om mitten på den dubbelvikta större delen.

Här kom det pilliga att försöka få till fina veck på flugan. När jag var nöjd sydde jag ihop den lilla delen (med blixtlåspressarfot) och klippte bort överflödigt tyg.

Färdig!

Slutsats

Denna fluga såg för liten ut när min sambo höll den vid halsen, så istället satte jag fast den på min hårnål och satte den i håret. Denna fluga kommer i fortsättningen vara en rosett.

En reaktion på “Fluga blev rosett

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *