Icord

I veckan fick jag ett infall att sticka icord. Jag tröttnade på att sladdarna alltid trasslade ihop sig plus att jag ville prova på.

Material

Frostgrönt Järbo 8/4, 50g-nystan. Två strumpstickor storlek 2,5.

Så stickade jag min icord

Jag började med att ta reda på hur man stickar icord. Jag hade ingen aning. På Youtube hittade jag  en bra video, även om hon som visar är lite klumpig: I-Cord earbuds tutoial av Bongirl5. I videon har hon satt ihop hörlurarna. Jag lät mina hänga och virade garnet runt sladden så jag skulle slippa flytta på varken lurarna eller garnet. När jag kom på det tyckte jag det gick mycket fortare.

Jag började med fyra maskor. Vid delningen ökade jag en maska i taget tills jag hade åtta maskor. När delningen började hade jag fyra maskor vid varje sladd. Jag började då med att direkt minska till tre och fortsatte sedan med tre.

Ändarna fäste jag genom att först dra garnet tight runt och rund sladden. Sedan sydde jag garnet under det stickade runt och uppåt sladden några varv.

Slutsats

Än har jag inte använt dem så mycket, men jag tror de kommer vara enklare att hantera. Medan jag stickade märkte jag att maskorna mellan varven blev lösare än de andra. Det tror jag kommer jämna ut sig med tiden. Annars var det pilligt, men det gick rätt snabbt ändå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *