Broderad axel

Broderad axel

För att personifiera en t-shirt att ge bort broderade jag axeln på den. Mottagaren gillar Japan och jag tycker japanska tecken är fina, så jag gjorde ett eget mönster på det.

Material

Vit t-shirt. Rött broderigarn. Vit bakgrund med röd figur motsvarar Japans flagga.

Så gjorde jag

Först skulle jag hitta ett tecken med en passande betydelse. Jag valde till slut tecknet för ”jag, mig”. Jag skissade upp tecknet i den storlek jag kände passade och överförde sedan det till ett korsstygnsmönster.

Innan jag började brodera ritade jag av mönstret på axeln. På avigsidan av t-shirten ritade jag ett rutmönster med prickar där jag skulle sticka nålen. Jag använde blyertspenna. Här fick jag ta hänsyn till axelkullens böjning. Efter det var det bara att brodera på. Jag fick se till att inte dra åt garnet för hårt.

Slutsats

Jag är väldigt nöjd med denna uppiffning av ett enkelt basplagg. Såklart såg broderiet finast ut innan första tvätten, men sedan första tvätten har det inte förändrats så mycket. Det är mest så att trådarna är lite böjda och ligger platt mot tyget.

Det enda jag kunde gjort bättre är att välja en t-shirt av bättre kvalitet. Jag köpte en billig på H&M, eftersom jag inte var säker på hur det skulle bli. Men om jag gör detta igen ska jag se till att välja ett plagg som inte töjs så mycket i tvätten.

Broderad oktober 2007.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *