Randig rutväska

Denna randiga rutväska hittade jag på en gammal blogg med en i Stickklubben Göteborg. Jag fick mönstret, köpte garn och paketerade i en påse tills det var dags att börja på den. Det tog mer än en månad innan jag började.

Material

Enligt mönstret skulle Drops Alaska användas, men jag använde Nepal istället. Svart, vit och ljus oliv. Sticka 5,5. Mönstret heter Garter stripe square bag på Ravelry.

Så gjorde jag rutväskan

Jag ville piffa till den och använda tre färger istället för två. Från början ville jag göra vissa rutor svart-oliv och resten svart-vita, men det skulle inte ha matchat så bra i sidorna. Därför valde jag att bara göra de fyra mittersta oliv på de rutor jag ville göra annorlunda.

Det fanns två alternativ: Att sticka rutorna för sig och sedan sy ihop dem, eller att sticka en ruta och sedan hämta upp maskor från den rutan till nästa. Eftersom jag var osäker på hur jag ville ha mönstret valde jag att sticka rutorna en och en och sedan flytta runt rutorna för att hitta ett bra mönster.

När jag sytt ihop alla rutor stickade jag handtagen och sydde fast dem också. Sedan var det dags för tovning. Det var första gången jag testade det så jag såg fram emot det med spänning. In i tvättmaskinen tillsammans med ett par jeans och lite tvättmedel. 40 grader. Torka färdigt!

Slutsats

Jag är så nöjd med denna väska som jag hoppades innan jag började. Dock ångrar jag att jag gjorde varje ruta för sig. Det var tålamodsprövande att sitta och sy ihop alla 22 rutorna och fästa alla ändarna.

Jag kommer försöka använda den som stickpåse när jag går på Stickklubben Göteborg. När jag känner för det kommer jag sy i ett foder med minst en ficka. Med fodret vill jag förhindra att stickorna sticker ut och extra plats att lägga småsaker i.

Stickad maj-juni 2013.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *