Kaninsnuttis med scallops-kant

Vad passar inte bättre till en ny människa än en röd kaninsnuttis? Jag frågade mamman om en färg hon gillade och fick svaret röd. Så utifrån det och att jag inte ville sticka ett plagg som bäbisen kunde växa ur började jag leta garn och mönster.

Material

Ett rött nystan Sandnes Mandarin Petit, Svart broderigarn för detaljer. Fiberstopp. Strumpstickor 2,5 och 3, rundsticka 3. Mönstret Cuddle Bunny Blankie och kanten från sjalen 22.5 Degrees.

Så stickade jag

Först stickades öronen. Jag rätstickade dem. Sedan var det dags för huvudet. Det var bordsstickning som gällde när det endast var fyra maskor totalt utspridda på varsin strumpsticka. Flera av de första varven jag pilliga för stickorna hotade med att kana ur maskorna. Efter ungefär halva huvudet sydde jag på öronen och ansiktet. Därefter fortsatte jag ner till halsen, som var lika pillig som toppen på huvudet.

Kroppen stickade jag på tills jag kände att den var lagom stor. Efter ett tag kunde jag byta strumpstickorna mot en rundsticka. Då gick det snabbare att sticka och jag slapp de glesare maskorna som jag får i skarven mellan två strumpstickor.

Kanten ville jag göra roligare än kaninmönstret jag följde. Jag sökte efter sjalar på Ravelry, eftersom de brukar ha fina spetskanter. Jag fastnade för kanten som kallas ”little scallops” på 22.5 Degrees. Jag stickade kroppen tills antalet maskor var jämnt delbart med 5, som jag tänkte använda till mina scallops. På Världsstickningsdagen gjorde jag kanten. Det jag inte hade räknat med innan var att min rundsticka på 40cm kanske skulle vara för kort för alla de maskor som skulle bli av att göra scallops runt hela. Det blev väldigt trångt. Det var ungefär 520 maskor innan avmaskningen började.

Slutsats

Jag är nöjd med valet av material, ett bomullsgarn som kan tvättas i 60 grader. Den blev väldigt mjuk och gosig. Jag är också nöjd med valet att inte göra något klädesplagg, för jag slapp tänka på någon storlek eller mäta något med linjalen. Det var bara att sticka på och så fick storleken bli som den blev, och snuttisen blev ju bra.

En reaktion på “Kaninsnuttis med scallops-kant

  1. Kaninsnuttisägaren

    Kaninsnuttis är min favoritsnuttis, framförallt när jag ska sova. Tack så mycket för den!
    /Amelie

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *