Småblommig sommarklänning

Detta mönster på sommarklänning köpte jag för ca fem år sedan. Det var fortfarande inplastat när jag i början av sommaren köpte tyg till den. Jag var väldigt taggad att sy denna klänning och använda den under sommaren.

Material

Småblommigt bomullstyg från Gårda textil. ca 50 cm dold dragkedja. Satinband från Panduro. Mönster 7798 från Burda.

Så gjorde jag

Först tvättade jag tyget och sedan ritade jag av mönstret på mönsterpapper och klippte ut. Detta var samtidigt som jag blockade Gemma och hade använt alla mina knappnålar till det. Där för kunde jag inte börja klippa ut tygbitar. Något frustrerande, men med den energin gjorde jag sen klart klänningen på en helg,

Jag tog beslutet att inte göra en toile. Tålamodet fanns inte och sommaren hade redan klampat in. Jag valde rätt storlek, delvis. Eftersom det var ett bomullstyg utan stretch ångrar en del av mig att jag inte gjorde en toile. En annan del av mig är glad att jag blev klar med den innan sommaren var slut.

Den del av klänningen som inte satt särskilt bra var den över bysten. Det blev för mycket tyg där. För att försöka få det att se bättre ut sydde jag fast ett satinband runtom över skarven mellan överdelar och nederdelar. Där rynkade jag och tog in en del. Det blev bättre, men nästa gång ska jag antingen göra en toile, eller använda mönster som det ska vara något stretchtyg till, som är mer förlåtande.

Slutsats

Denna klänning har inte blivit favoritklänningen att använda hela sommaren, men det är min enda ljusa och riktigt somriga klänning och jag gillar längden på den. Ska jag på sommarkalas eller middag passar den bra. Den enda gången jag hittills använt den var på konstgalleri i Tokyo.

Sydd juli 2013

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *