Augusti 2013

I augusti har det varit svårt att börja på nya projekt. Det har funnits så mycket att välja på, men inte lika mycket inspiration. När projektpåsarna radade upp sig fint framför mig med både garn och mönster var det inget som kändes självklart att börja på.

Sticka

Innan Japan bestämde jag att Hanami stole var det perfekta mönstret att köpa garn och pärlor till i Japan. Det blev ett antiklimax. Garnet jag köpte var ett danskt märke med garn gjort i Peru, men det görs kanske inte så mycket alpacagarner i Japan. Pärlorna jag köpte var jag jätteförtjust i, men eftersom jag inte var bekant med storleksbeteckningar på pärlor så är hålen alldeles för små. När det kom till att sticka provlapp gjorde jag det på metallstickor med kortaste kabeln, eftersom jag inte hade andra rundstickor i den storleken. Garnet gled åt alla håll och den korta kabeln irriterade. Det har inte alls varit någon bra start på det projektet, så jag har lagt det åt sidan. Nästa steg är att provsticka med mina bambustrumpstickor och se om garnet håller sig bättre på plats.

I ren desperation när Hanami inte fungerade köpte jag mönstret Wingspan till mitt Noro Ayatori-garn som jag köpte i Tokyo. Ett av få japanska garner jag köpte där.

Övrigt

I övrigt blev det inte så mycket handarbetat. Det har varit fullt upp på andra fronter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *