Wingspan på berguv

Ayatori Wingspan

Jag har stickat min första sjal och det blev en Wingspan. När jag gav upp provlappar till ett annat projekt skyndade jag mig att köpa mönstret till Wingspan, för att komma igång med något annat.

Material

Garnet som användes var tre nystan Noro Ayatori, som jag köpte i Japan. Stickades på stickor 4. Wingspan på Ravelry.

Så gjorde jag

Jag stickade enligt mönstret och lade upp 90 maskor och förkortade varje varv med tre. Det jag hörde om garnet var att det var många knutar i det. Den första knuten stötte jag på i början, men jag tovade enkelt ihop ändarna. Efter det stötte jag inte på en knut till.

Garnet hade vita, gula och grå fält. De vita och gula kom om varannat med grått mellan. Jag tyckte det var snyggt med varannat gult och varannat vitt, därför började jag nystan nummer två från mitten. På nystan nummer tre kom det ett vitt parti efter ett vitt. Då bestämde jag mig envist för att klippa garnet och fortsätta med ett gult parti. Det är jag glad att jag gjorde.

Totalt gjorde jag åtta paneler. Innan jag köpte mönstret såg jag på Ravelry att någon stickat i exakt likadant garn och gjort åtta paneler, så jag siktade in mig på det. Jag köpte fyra nystan, så jag hade kunna fortsätta göra några paneler till, men jag ville spara det till något annat.

När jag skulle skarva in nystan nummer tre var jag inte helt vaken. Jag råkade nämligen sätta ihop änden jag stickade på med änden som var i början. Det var en väldigt fin skarv och när jag skulle sticka in den märkte jag att nystanet inte satt i andra änden. Det var bara att ta upp och göra om, men den andra skarven blev också bra.

Slutsats

Sjalen blev klar för flera veckor sedan, men jag har fortfarande inte hittat ett bra sätt att bära den på. Egentligen matchar den inte min gröna kappa så bra, så jag har inte känt för att använda den. Den passar nog bättre till ullkappan, men den kommer nog inte fram än på ett tag. Jag får nöja mig med att titta på och beundra sjalen tills dess.

Uppdatering augusti 2014

Igår var Wingspan och Raindrops Hanami med i Botaniska för fotografering. Jag hittade en berguv som ville hjälpa mig. Jag jag lagt till bilderna nedan.

Stickad juli/augusti 2013

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *