Januari 2014

Jag tänkte jag fortsätter med månadssammanfattningarna, för det får min att behöva blogga åtminstone en gång i månaden plus att det kan vara kul att läsa i framtiden. Och i januari har det hänt grejer, det kan jag lova!

Sticka

I mellandagarna valde jag garn till Hanami och i början av året köpte jag den sticka jag ville sticka den med. 8 januari lade jag äntligen upp den. Ett halvår efter att jag bestämt att jag ville sticka den. Den är kul att sticka och jag har kommit in i mönstret, men just nu ligger den vid sidan av.

Istället stickar jag på en varm kofta till mig själv. När kylan kom och jag behövde mina varma tröjor konstaterade jag att alla var av akryl. Därför ville jag sticka en i ull till mig själv.

Garn och stickor

Det började med att jag köpte stickan till Hanami. Sen hittade jag ett mönster till den kavajcardigan jag vill sticka. Då behövde jag köpa garn till den. Det blev tio nystan till den och tre extra på rea från Black Sheep Wools. Reagarnen är lika tjocka som de till cardiganen, så om det blir över kan jag göra något kul med resterna.

Dagen efter såg jag en annons om garnrea och då var jag givetvis tvungen att kolla in. Jag förberedde mig genom att skriva upp sex olika mönster. Jag kom hem med garn till två koftor, varav en är den jag stickar på nu.

När jag köpt så mycket garn och hade så många projekt i kön behövde jag såklart stickor för att kunna sticka allt. Jag hade egentligen tänkt vänta till födelsedagen i april, men kunde inte vänta. Ett KnitPro Symphonie Deluxe set blev det.

Ovanpå detta köpte jag ett nystan Ístex Álafoss Lopi på second hand för 20kr. Vet dock inte vad jag ska göra med det.

Syrum

När jag började fundera på hur jag ville inreda syrummet kom jag tillslut fram till att jag behövde måla först innan jag tänkte för mycket på inredningen. Sagt och gjort. Jag tömde rummet på allt utom skrivbordet, maskade och täckte. Både tak och väggar målades vita och det blev mycket ljusare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *