Scarlet och Organic wool + Nettles

Nu har frossan börjat

Nu har det börjat. Frossan. Frossar i garn, stickor och koftor. Ända sedan jag bestämde vilka färger jag skulle göra min Hanami i och väntade otåligt på att köpa stickan jag behövde känner jag mig väldigt rastlös. Jag vill sticka sticka sticka!

Efter Japan förra året köpte jag inte ett enda garn, sticka eller mönster (förutom Wingspan) resterande 2013. Jag gissar att det är kompenserandet som börjat nu. Eller så har jag bara fått tillbaka motivationen att sticka, eftersom jag tröttnat på att gå runt i köpta stickade koftor i akryl. Jag vill ha värmande naturmaterial istället.

I lördags bestämde jag mig för att gå ut på stan på garnjakt. Tre garnaffärer besökte jag, men inte hittade jag något som passade som fanns inne. Jag ville ha marinblått DK merinogarn till en kofta. Tillbaka i soffan med datorn i knät sökte jag på nätet. Kollade många webbshoppar och läste kommentarer om de olika garnerna på Ravelry. Det slutade med att jag klickade hem tio nystan Sublime Extra Fine Merino Wool Dk plus tre reanystan som inte kostade någonting.

I söndags hittade jag en annons på Blocket att en garnaffär i stan hade utförsäljning med minst 50% på allt. Jag letade upp en massa mönster, bara koftor, och skrev ner antal maskor, stickstorlek, material och garnåtgång för att hitta passande garn. Jag gick hem med tio nystan ONION knit Organic Wool + Nettles till koftan Ramona och tio nystan Permin Scarlet till koftan Flaming June. På kvällen kompletterade jag med att köpa mönstret till Ramona.

När jag började sticka provlapp till Ramona konstaterade jag att jag inte hade rätt sticka. Använde jumperstickor i rätt storlek, men de kunde jag inte sticka hela koftan på. Efter googlande hittade jag KnitPro Symphonie Delux Set till bra pris och fraktfritt. Tanken var innan att vänta till april och min födelsedag och önska mig ett sådant set. Men eftersom jag är inne i en frossaperiod, och jag behöver fler stickor för att kunna sticka det jag har i min Ravelry-kö, slog jag till.

Så nu stickar jag på min Hanami i tunnaste garnet på tunnaste stickorna i väntan på leveranser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *