City cardigan hos Tant Kofta

Första besöket hos Tant Kofta

I helgen var det äntligen dags att se hur Tant Kofta hade det. Tillsammans med tre andra från Stickklubben Gbg tog vi bilen ut utanför Kungälv till lördagens öppna koffert. Det hade länge varit prat om en utflykt just dit och äntligen blev det av!

Jag hade kollat igenom mina Ravelry-favoriter och tänkta projekt, för att veta vad jag skulle leta efter. City cardigan fick följa med, ifall det blev sticktid. Det tog en lång stund innan jag började leta passande garner, det fanns ju så mycket att titta på i den lilla boden.

I Tokyo hittade jag 20g-nystan med rött platt 100%-igt silkesgarn. Det var dyrt som tusan, så jag köpte bara två stycken. Mönstret jag hade i huvudet var en ärmlös luftig top. Innan Tant Kofta-besöket tänkte jag på ett vitt garn som huvudfärg och att använda det röda på oket, med inspiration från den Japanska flaggan. Jag hittade 100% silke, men det var i tunnaste laget. Det hade en blågrå ton som gick väldigt bra till det röda. Tant Kofta rekommenderade den tunna Filisilken. Den fanns i en liknande blågrå ton, så det fick bli en sådan härva.

Eftersom det fanns knappar där och jag hade City cardigan med passade jag på att kolla efter passande sådana. Efter mycket velande fram och tillbaka valde jag den knapp som jag tänkte på från början. Det var en fyrkantig pärlemorknapp i vitt. Till det skulle jag ha mindre knappar på insidan för stöd, så det blev enkla knappar i en färg så lik garnet som möjligt.

Efter betalning blev det sticktid. Ett par andra besökare var nya på Ravelry och frågade om sökfunktionen på sidan. Eftersom vi tydligen var ”Ravelry-rävar” hänvisades de till oss. Efter sticktid skyndade vi oss till Bräckboden och var framme en minut innan stängning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *