I väntan på projektfoton…

I år har jag inte varit lika produktiv som jag var i början av 2013. Att ha hus som ska förändras tar tid och jag har fokuserat på ett stickprojekt i taget. Några projekt är klara, men inte fotograferade och skrivna om här på bloggen, så jag tänkte ge en snabb sammanfattning av dessa:

Ramona cardigan

Av Onion-garnet jag köpte på rea blev det en Ramona cardigan. Jag förlängde både kropp och ärmar. Inför förlängningen av ärmarna var jag väldigt osäker på hur jag skulle fördela minskningarna, om jag skulle lägga med dem i förlängningen eller inte. Jag tog med dem i förlängningen och minskningarna hamnade längre ifrån varandra. Koftan använde jag flitigt, eftersom det var kallt länge. Den värmde fint.

Hanami stole

Hanami började jag på i januari, men pausade den ett tag för Ramona. Det tog alltså ett tag innan jag blev klar med den. Jag gjorde fel många gånger och det tog tid varje gång innan jag hittade var felet var. Därför var det stundtals en rätt seg stickning. Men jag tycker vävmönstret är underbart och funderar på om jag ska sticka något annat med det mönstret, i ett tjockare garn.

I Göteborg och Botaniska trädgården har de i sommar japanskt tema. Därför väntar jag tills jag åker dit med att fotografera. I vår trädgård har vi en japansk blodlönn. Det kan nog vara effektfullt att ha den som bakgrund också.

Köksgardiner

Köket hade saknat gardiner sedan vi flyttade in, innan jag sydde en kappa att hänga upp. Jag var tvungen att skarva tyget för att kappan skulle bli bred nog. Det var pilligt att få till mönsterpassningen, men jag är riktigt nöjd med den. Hade det inte varit för skuggan från sömsmånen på baksidan hade nog ingen märkt att den var skarvad där.

Hjärtemössa

Den mössa jag stickade till en 1-åring under mellandagarna blev färdig och överlämnad till påsk. Den var en mellanstickning av det nystan som blev över efter kaninsnuttisen.

City cardigan

Min istället-för-kavaj-stickning kom äntligen igång efter jag var färdig med Hanami. Mönstret hade ärmar som slutade ovanför armbågen, men jag ville ha fullängd på dem. Därför provade jag mig mycket fram. Mycket upprepning blev det, men tillslut (för en vecka sedan) blev den färdig. Nu funderar jag på om jag ska blocka krage och muddar, eftersom de krullar sig där, men det funderar jag en stund till på. Jag har nämligen redan använt den två gånger och det har känts bra.

Tant Kofta

En del av Stickklubben Gbg åkte en solig dag i maj ut till Tant Kofta för att klämma på garn och kolla in öppen koffert. Läs mer om vad jag köpte och vad jag stickade på.

Maxiklänning

Förra sommaren ville jag mer än gärna sy en långklänning, men det blev bara en kort klänning. Nu i sommar ska jag på en fin tillställning, så jag kombinerade de två och sydde mig en maxiklänning till tillställningen. Mönstret hittade jag i nummer 5/2014 av Burda style (mönster 117). Jag modifierade mönstret på tre punkter: Förlängde kjolen (för jag är så lång), skippade fickorna (för att det skulle gå snabbare) och förhöjde bakstycket i ryggen (för att täcka ryggen mer). Klänningen sitter jättebra och jag längtar tills jag får använda den.

Syrummet

Syrummet förändras långsamt, långsamt. En av de första sakerna jag gjorde på semestern var att hänga upp de nya lampetterna. Nu saknas det bara LED-lampor att sätta i, men de är beställda och väntas komma om en vecka eller två.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *