Misti alpaca lace

En avancerad sjal, men vilken?

Förra veckan vann jag ett nystan Misti Alpaca Lace i färgen La Boheme i Deisy Designs första kalenderlucka. Det är 100g och 800m i den färggranna härvan och jag har bestämt mig för att utmana mig själv med en avancerad sjal. Ett fint garn ska ha ett fint projekt. Frågan är bara vilken sjal jag ska välja…

Jag har kollat igenom mina alternativ på Ravelry, men är osäker på vilken jag ska välja. Garnet är flerfärgat och jag vet inte hur det ser ut uppstickat, än mindre i spetsmönster. Därför söker jag råd hos andra stickare. Jag har inte tagit med några bilder i detta inlägg, istället finns länkar till mönstren.

Alternativen

Lyra

Denna var den första jag fastnade för. Ser väldigt avancerad ut, men funderar på om det är min stil. Mönstret är dyrt. Lyra på Ravelry

Frost upon Avon

Liknande form som Lyra. Annars ett annorlunda mönster på sjalen. Frost upon Avon på Ravelry

Manitoba

Gillar mönstret och att den är mer avlång. Kanske att den inte känns så avancerad som jag vill. Gillar inte bubblorna i kanten. Manitoba på Ravelry

Aeolian

Jag gillar ytterkanten mer än mitten. Aeolian på Ravelry

Anemone

Stor sjal, men enformigt mönster. Kanske passar bra med garnet. Anemone på Ravelry

En reaktion på “En avancerad sjal, men vilken?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *