Happy camper Thyone

Happy Camper (Thyone)

Efter att ha blivit så nöjd med garnet i min Midnight city cardigan letade jag upp ett mönster på en till kofta för att få en anledning att beställa med av just det garnet.

Material

Garnet är Sublime Extra fine merino DK. 9,5 nystan grått. Lite mer än 2 nystan klargrönt. Ett halvt nystan mörkgrönt. 9 knappar. Stickor 3,5mm.

Så gjorde jag

Mönstret utgick egentligen från att använda två färger, men jag ville skoja till det så jag valde tre istället. Dock köpte jag tillräckligt med den klargröna färgen om jag skulle ändra mig och bara välja två.

Ärmarna stickade jag om helt. Formen i mönstret passade inte alls mina armar. Jag hade stickat så långt, innan jag repade upp, att jag hade ett hum om hur många maskor jag ville ha mitt på underarmen. Utifrån det minskade jag jämnt hela vägen fram till muddarna tog vid. Ärmarna gjorde något längre än lagom. I bilderna för mönstret såg det ut som de gjort extra långa, så jag satsade på det. Det passade perfekt!

Knappkanten kunde jag ha blockat något hårdare. Efter användning har den krullat sig lite. Kanske blockar jag den igen. Senare.

Stickad mellan november 2014 och januari 2015.

2 reaktion på “Happy Camper (Thyone)

 1. Maria

  Hej!
  Såg den jättefina firar-flaggan som du gjort! Var har du hittat mönster till den? Vill gärna sy en sådan men hittar varken färdiga broderi-set eller mönster… Blir så ledsen. Vet du vart man kan få tag i det?

  MVH Maria Wickström

  Svara
  1. Elisabeth Fredén Inläggsförfattare

   Hej. Kul att du gillar flaggan!

   Jag har en gamer till fästman och han visade att gamla pixliga tv-spelsfigurer går att hitta om du söker efter så kallade ”sprites”. Jag sökte på ”bubble bobble sprite”. Pärlplattor bygger på samma princip och kan också ge inspiration. Prova sök på ”bubble bobble pärlplatta”. Bokstäver är också enkla att hitta. De övriga mönstren improviserade jag.

   Sen att hitta materialet. Tror det är enklast att köpa Aidaväv och broderigarn löst.

   Lägger också in en länk till inlägget om min Firarflagga med korsstygn

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *