5-ficksbyxa

Beige/grå 5-ficksbyxor

En dröm har varit att äga ett perfekt byxmönster. Ett mönster för byxor som är lagom långa, lagom tighta och sitter bra på min höft. Vanligtvis har jag problem att hitta byxor som sitter bra då de flesta är för korta eller min bakdel för liten. Ett mönster i Burda style hoppades jag skulle ändra på den saken.

Material

1,5m Stretchtwill, bredd 135cm. Stretchmellanlägg, dragkedja till gylf, byxknapp.
Mönster: Burda style 3/2014, Byxa 115. Mönstret beskrivs i det numrets syskola.

Så gjorde jag

I april 2015 hade jag ett sy-LAN med syintresserade delar av Stickklubben Gbg. Det var en hel helg med sömnad där mitt mål var att sy mig det första paret byxor till mig.

Mönstret var lätt att sy-mönstret i det numret av Burda style. Trots det fanns det vissa förklaringar jag inte förstod. Att sy en gylf var inte det enklaste. Jag kollade i min bok om att sy kläder istället och fick ihop det tillslut.

Slutsats

Eftersom detta var de första byxorna jag sydde av detta mönster ser jag det som en provlapp. Jag kommer fortsätta sy efter detta mönster och samla de inläggen i kategorin Perfekta byxor.

Linningen töjde sig ganska snart efter jag började använda byxorna. Det där stretchmellanlägget var ett dåligt drag. Det hade varit bättre med ett stumt mellanlägg som inte töjde sig. En vidare linning gjorde att byxorna hasade ner och en för hög midja från början gjorde att hänget i rumpan var ett faktum.

Hankarna i linningen är nästan för korta för att jag ska kunna hänga upp byxorna på min klädhängare. Längden är bra, men de kunde varit tightare längs benen. Jag gillar materialet, även om det töjt sig en del på vissa ställen.

Byxorna är bekväma att ha på sig och jag använder dem flitigt. Det enda jag fortfarande funderar över är om tyget verkligen är grått. Jag har från början tyckt att det är beige.

Sydda på sy-LAN april 2015.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *