Kabelarkiv vinkel öppen

Kabelarkiv

När jag köpte mina KnitPro Symfonie följde det med förvaring. Jag använde den, men tyckte ändå det var krångligt när jag skulle plocka med det. I en pysseltidning hittade jag en minimapp, som kunde funka att stoppa kablar och kanske även tippar i.

Material

Fuskläder till utsida. Fodertyg till insida och mellanväggar. Markisväv till dragspelssidor. Kraftigt mellanlägg. Magnetlås.

Så gjorde jag

I tidningen var minimappen främst gjord av kartong, så jag började med att göra en prototyp av tjockare papper. Med prototypen kunde jag även testa storleken. Det tog inte så lång tid att pyssla ihop den. Nästa steg var att bestämma hur jag skulle sy den. Det tog längre tid att tänka ut.

Totalt ville jag ha 7 fack. 5 för kablar (längderna 40, 60, 80, 100 och 120) och två fack för annat. Jag tycker om förvaring och ville ha extra.

Mellanväggar

Jag började med mellanväggarna. Dubbelvikt fodertyg med mellanlägg i mitten. Sidorna och botten sydde jag ihop räta mot räta med en rätt stor öppning i botten för att vränga. Det var rätt krångligt att vränga på grund av det kraftiga mellanlägget. En stickning uppe och en stickning nere.

Totalt gjorde jag 6st mellanväggar. På några av dem sydde jag på vilken storlek på kabeln som skulle förvaras i det facket. 40, 60, 80 och 100. 120 sydde jag inte eftersom det facket skulle vara längst in.

Sidorna

Sidorna klippte jag ut i markisväven. Uppe och nere vek jag in 1 cm sömsmån och sydde en stickning, för att få en snyggare kant. Sedan vek jag veck med 1,5cm mellanrum. I varannat veck, de inåtgående vecken, sydde jag en stickning. I de utåtgående vecken sydde jag fast mellanväggarna, en vägg i taget.

Skalet

En bit fuskläder och en bit foder med mellanlägg på. Innerdelen sydde jag fast i fodret först och sedan sydde jag på fusklädret.

Knäppning

I mina gömmor hittade jag ett magnetlås som jag klämde fast. Det var enkelt.

Tippförvaring

När förvaringen för kablarna var klar ville jag testa att göra fickor att stoppa tipparna i. Jag mätte ordentligt först och sedan sydde jag ihop fickor av markisväven.

Slutsats

Jag är riktigt nöjd med mitt kabelarkiv. Fusklädret på utsidan gör att det ser proffsigt ut, tycker jag. Siffrorna jag sydde på mellanväggarna kunde jag nog skippat. Det blev inte så bra som jag hoppades, men eftersom jag sydde med sytråd i matchande färg syns det inte så väl.

Tippförvaringen var väldigt pillig att få ihop med många små delar. I efterhand kom jag fram till att jag kunde gjort det mycket enklare för mig. Jag kanske syr en ny någon gång, men den befintliga räcker just nu.

Sydd november 2015.

En reaktion på “Kabelarkiv

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *