Siri

Röd Siri

Länge hade jag längtat efter att köpa garnet. Länge hade jag längtat efter att sätta stickorna i denna kofta. Länge tog det innan jag hade modet att leka med mönstret och ändra nacken.

Material

10 nystan Sublime extra fine merino DK, 9 knappar
Mönster: Siri, storlek M

Så gjorde jag

Det tog inte lång tid från det att jag såg min första Siri till att jag ville sticka en själv. Våren 2015 kring min födelsedag var garnet jag ville sticka den i på rea. Jag hade inte tänkt köpa garn första delen av 2015, men det var som en födelsedagspresent till mig.

Flera omkring mig stickade Siri och pratade om att den var för låg i nacken. Långt innan jag började på min hade jag bestämt mig för att göra om mönstret för att få en högre nacke. Efter flera försök utan att bli riktigt nöjd hade jag åtminstone förstått hur bladmönstret var uppbyggt. Det var bra för då provade jag att förhöja mönstret på baksidan och göra förkortade varv. Det blev riktigt bra!

I slutet av diagrammet skippade jag de sista ökningarna. Jag tyckte den blev lagom stor ändå.

Innan blockning var den väldigt tight över axlarna, men ärmar och kropp var lagom långa. Efter blockning satt den väldigt bra över axlarna, men ärmarna var väldigt långa. Jag repade upp och stickade om 14 var kortare.

De 9 guldiga knapparna satte fin prägel på min första Siri. Jag hade först tänkt något i stil med vit pärla med guldkant, men hittade inget liknande.

Slutsats

Det kommer definitivt bli en andra Siri! Tänker mig en vit sådan. Den kommer också ha en förhöjd nacke, med några små justeringar från denna första. Det är främst toppen på bladet i mitten jag vill ha tightare. Samma med toppen på de nedersta bladen.

Urringningen skulle jag göra lägre i fram. I midjan är det inga ökningar och minskningar. Det skulle jag lägga till för att få midjan mer markerad. Ärmarna skulle jag göra något längre. Efter en tids användning av den första drog ärmarna ihop sig, så jag skulle inte ha förkortat dem så mycket som jag gjorde. Längden är ändå ok om jag drar lite i dem.

Stickad oktober – november 2015.

2 reaktion på “Röd Siri

 1. Helena Sjörgen

  Hej!

  Vet att jag såg på Facebook hur du gjorde dina förkortade varv i nacken på din Siri men hittar inte din beskrivning nu. Kan du dela med dig….?
  Håller på att avsluta min första men planerar en till och då vill jag var förberedd.
  Inte en jättevan stickare heller….

  mvh
  Helena SJögren

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *