Misti

I julkalendern som Deisy Design hade 2014 vann jag en härva fint handmålat garn. Jag tänkte från början att jag skulle göra en avancerad sjal, men det blev en enkel tröja istället.

Material

1 härva Misti Alpaca Hand Paint Lace, som jag vann i en tävling
Mönster: Tule på Ravelry storlek 32, sticka 4,5 och 3,5 i resåren.

Så gjorde jag

Först ville jag göra en sjal med mycket spetsmönster. Anledningen till att det blev en tröja istället för en sjal var att garnet var såpass mönstrat. Färgerna i garnet skulle inte framhäva mönstret i en vacker spetssjal.

Halsringningen inleddes med linen stitch. Trots att det gick långsamt framåt så fascinerades jag av hur fint det blev med linen stitch. Jag gjorde linen stitch i ärmsluten också.

Nedre delen av kroppen stickade jag om eftersom färgerna i garnet poolade sig, så mönstringen blev väldigt annorlunda från övriga tröjan. När jag stickade andra gången gjorde jag inte lika många ökningar. Det blev lite pooling ändå, men det var mycket bättre än första gången.

För att tröjan skulle hålla formen och sitta fint lade jag till stickresår i halsringningen och längst ner på kroppen. Det gjorde bra skillnad.

Slutsats

Jag är väldigt nöjd med denna. Så fort jag tar på mig den känns den varm, trots att den är så tunn och luftig. Lite tight i armhålan, men jag tycker passformen är bra.

Stickad april – august 2015

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *