Marinblå shorts

Marinblå twillshorts

Efter att ha sytt ett par femficksbyxor som inte satt som en smäck ville jag justera passformen på mönstret. Därför sydde jag ett par shorts.

Material

Marinblå twill med bomull och lite elastan, tjockt mellanlägg, osynligt blixtlås.

Så gjorde jag

Jag började med att rita av mönstret till en storlek mindre än det jag först ritade av. För att det skulle gå snabbt och bli mer fokus på passformen skippade jag vissa detaljer. Bakfickorna slopade jag och istället för att sy i en gylf satte jag ett osynligt blixtlås i högersidan. Benen kortade jag så det blev shorts. Detta var för att spara på tyg och längden hade ingen betydelse för jag ville fokusera på passformen upptill.

Jag fick låna en overlock till detta projekt, då jag tyckte den overlockade sömsmånen på de första byxorna såg mycket proffsigare ut.

Slutsats

Detta är de andra byxorna jag sytt av Burdas mönster på 5-ficksbyxor, som jag samlar i kategorin Perfekta byxor.

Jag blev helnöjd med dessa shorts! Till en början var jag rädd att klämma mig när jag drog upp dragkedjan eftersom byxorna var så tighta, men jag vande mig vid det.

Sydda augusti 2015.
Bilderna är från ett besök i Sintra norr om Lissabon.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *