All your base are belong to us-bonad

Annorlunda idé på mönster till bonad

Just nu lyssnar jag (fortfarande) ikapp på Stickpodden. Igår pratade de om bonader. En bonad har vanligtvis något traditionellt mönster med ett gammalt budskap.

För ett par veckor sedan gick jag igenom stickor och virknålar i en second hand-butik. Då hittade jag även två hängare till bonader, som inte hade bonader hängades i. Totalt gav jag en 50-lapp för prylarna, vilket är ett väldigt överkomligt pris. Jag kommer fortsätta kolla på stickor och virknålar och sånt i framtiden när jag besöker second hand-butiker!

Åter till bonaderna. Karin och Elin, i Stickpodden, pratade om att man kunde be barn måla en teckning och sedan brodera av den teckningen och hänga upp den som en bonad på väggen. Stickpoddens förslag satte igång min tankebana och nu vet jag precis vad jag ska brodera och hänga på mina hängare. Men vad det är avslöjar jag inte än!

Tills dess fortsätter jag skriva på inlägg om mina två kappor jag sytt. Ni läsare får inspireras av en färdig bonad så länge. Den hänger på väggen här hemma och det är min sambo som ändrat texten på en bonad hans farmor broderat. Originaltexten lyder ”Ät i lugn och ro så blir du glad och go”. Denna bonad inspirerade mönstret jag broderade på All your case – iPhone.

Uppdaterat 2013-03-03:

Den bonad min sambo ändrade texten på har en tvilling med originalmönstret kvar. Idag kom den fram och blev fotad, så jag lade till den i galleriet nedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *