Twisted lace socks

Gröna Twisted lace socks

Jag har stickat mina första sockar – Twisted lace socks från tidningen Quick knits. Det var första gången jag stickade med strumpstickor.

Material

Garnet jag stickade med var grönt Drops Alpaca mix. Mönstret finns även på Ravelry. Stickorna var 2,5 strumpstickor.

Att sticka Twisted lace socks

Det var spännande att sticka med strumpstickor för första gången. Till en början stickade jag med avigsidan utåt. Det bara blev så och var inget jag reflekterade över, tills en i Stickklubben GBG vände rätsidan utåt och tipsade om att sticka så istället. Det blev faktiskt enklare.

Hålmönstret som stickas kallas eylet rib och det som är twisted på sockan är att man hämtar garnet genom den bakre maskbågen. Hälen är förstärkt och att sticka en häl var inte så lätt till en början. Men det svåraste var att sticka ”kitchener stitch” för att maska av vid tårna. Då var jag tvungen att ta Youtube till hjälp. Jag kollade på den även för den andra sockan och jag kommer nog behöva instruktionerna en tredje gång.

Slutsats

Sockarna är i smalaste laget. Jag har långsmala fötter och stickade storlek L, men ändå blev de så trånga. Det berodde säkerligen på att jag stickade med stickor 2,5 istället för 2,75 som stod i instruktionerna. Damen i butiken tyckte jag skulle sticka med stickor 2, men jag lämnade tillbaka dem för jag var inte lika säker på att det skulle gå så bra.

Nästa gång jag stickar sockor kommer jag nog försöka sticka i ett tjockare garn med rätt storlek på stickorna. Jag får helt enkelt läsa noggrannare när jag väljer mönster.

Första sockan började jag sticka när jag började gå på Stickklubben GBGs träffar. Efter första sockan stickade jag två Little coffee beans innan jag fortsatte med den andra sockan. Det känns nu väldigt bra att vara färdig med båda sockorna, så den andra sockan inte släpade efter så länge.

En reaktion på “Gröna Twisted lace socks

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *