Little coffee bean vit & grå

Vit & grå Little coffee bean

Så var det dags för min andra Little coffee bean. Jag stickade den andra halvt parallellt med den första, som jag gjorde i svart och grått.

Material

Garnet är av 100% merinoull och köpt på Stoff & Stil. Jag valde vitt och ljusgrått. Mönstret kommer från Ravelry – Little Coffee Bean Cardigan av Elizabeth Smith. Jag valde storleken för 3 månader. Knappar köpte jag på Knapp-Carlsson.

Så här stickade jag Little coffee bean

Jag ribbstickade kragen i huvudfärgen, till skillnad från min första kofta där jag missade denna detalj.

Den gång jag gick ifrån mönstret var när jag skulle göra knapphålen. Då lät jag hålen vara två maskor breda istället för en. Jag visste inte exakt hur jag skulle göra på varvet efter jag minskat maskor för hålen, så jag provade två yarn over bredvid varandra. Det funkade bra tills varvet efter. Då snurrade jag yarn over-maskorna ett halvt varv så de blev som egna öglor. Resultatet blev i vilket fall större hål.

Slutsats

Det kändes bra att sticka två likadana projekt samtidigt. Eftersom det var första och andra gången jag stickade en kofta så kändes det bra att göra dem så tätt inpå. De fel och konstigheter jag stötte på första gången slapp jag andra gången.

Denna kofta var enklare att välja färgglada knappar till. Det var enklare att matcha till det vita än det svarta.

En reaktion på “Vit & grå Little coffee bean

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *