Juni 2013

Halva projektet har nu gått och jag är helt inne i stickningen. Jag har försökt starta syprojekt, men det har inte kommit längre än att jag har tvättat de tyger jag köpt.

Sticka

Jag blev färdig med min Garter Stripe Square Bag. På WWKIPD sydde jag färdigt den, och tovade den dagen därpå. Samtidigt maskade jag av Kaninsnuttisen, som bara tog sex dagar att sticka.

När de båda projekten var klara bestämde jag mig för att monogamsticka en kofta till mig själv. Jag köpte mitt första mönster på Ravelry till det, nämligen Gemma av Hilary Smith Callis. Jag har verkligen monogamstickat på den och jag vill sticka och sticka tills jag kan ta den på mig.

Ärmarna på Gemma påbörjade jag sista juni. Jag köpte strumpstickor i den storlek jag behövde, men inte hade. Men gav jag mig på magic loop istället för att packa upp strumpstickorna. Jag har inte testat magic loop tidigare och i mönstret stod det att jag kunde välja själv. Det tog en stund och två Youtube-klipp för att få kläm på det, men efter ca 10 varv tror jag att jag kommer fortsätta med det för detta projekt.

Virka

De korgar jag planerade att virka av jutegarn har jag påbörjat, men pausat. Det är hårt att virka i det tjocka snöret. Kanske skulle valt en tunnare variant. Jag får se vart det projektet tar vägen.

En kollega till mig hittade små virknålar på second hand, som jag fick. De är i USA-storlekarna 2, 3, 4 och 8. Jag har kikat på mönster till dessa virknålar och lagt Crochet Collar Necklace i min queue på Ravelry. Jag får se när jag skaffar material till det projektet.

Sy

För länge sedan köpte jag ett Burda-mönster med en klänning. Mönstret är fortfarande inte öppnat, men jag har köpt tyg till det. Ett småblommigt bomullstyg, som jag hoppas kommer bli den fin sommarklänning. Det gäller att rappa på, så jag blir färdig innan sommaren tar slut.

Samtidigt som klänningstyget köpte jag ett vitt skjorttyg, som ska bli den tredje herrskjortan jag syr till min sambo. Den kommer bli annorlunda eftersom jag kommer sätta dit mörkblå knappar och sny stickningarna med mörkgrön tråd.

Tygerna till dessa två projekt är tvättade, men jag har inte kommit längre än så.

Övrigt

Under semestern kommer jag åka till Japan! Jag är mitt uppe i att leta efter mönster som jag ska leta material till på resmålet. Ett mönster jag hittat är verkligen perfekt, om jag lyckas hitta bra garn och matchande pärlor kommer nog detta bli ett favoritprojekt. (Nejnej, jag bygger inte upp mina förhoppningar)

I april beställde jag tre nummer av Burda Style, och i juni kom det första numret av de tre. Med numret följde en rabattkupong på ett helt köp på Panduro. Detta utnyttjade jag och köpte bland annat tre metallicliknande nystan, ett svart, ett guld och ett silver. I tidningarna jag köpte på Heathrow fanns mönster på ett halsband liknande en kedja. Garnet jag köpte kommer passa perfekt till det!

Bloggen har jag inte gett lika mycket tid som tidigare. Istället har jag stickat på min Gemma, varit på dop och midsomrat. Jag hoppas jag får tid över till det under semestern, så jag har alla mina gamla projekt upplagda. De nyaste projekten kan vänta, men de är samtidigt roligare att lägga upp och skryta med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *