Fia med knuff-väska

Fia med knuff-väska

Detta var många år sedan, men jag såg ett gör det själv-tips i en tidning. Att sy en strandväska med inbyggd underhållning: Fia med knuff. Jag hade en lagom stor tygbit som var lagom till detta projekt.

Material

En bit tyg, sytråd i fyra olika färger, 16 knappar i färger som matchar sytråden (4 av varje färg).

Så gjorde jag

Först mätte jag hur stor väskan skulle vara så jag visste var framsida och baksida var. Sedan ritade jag ut ett bräde för Fia med knuff på ena sidan och luffarschack på andra sidan. Dessa konturer sydde jag sedan efter med sicksack.

När fram och baksida var klara sydde jag ihop väskan. Tyget hade en fin stadkant, så jag behöll den synlig.

Slutsats

Denna väska var rolig att sy. Den är något liten med tanke att handduk, badkläder och mellanmål ska få plats i den. Om stranden lutar och är bucklig så kan knapparna glida lätt. Har inget bra förslag på hur spelpjäserna ska hålla sig på plats bättre.

Sydd i början av 2000-talet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *