Scarlet flame

Vid en utförsäljning i en garnbutik var det halva priset. Jag letade mönster på Ravelry inför ett besök där och detta var ett av de mönster jag köpte garn till då. Det fanns inte så många färger kvar som hade tillräckligt till huvudfärgen, men jag tycker jag hittade en bra kombination ändå.

Material

Garnet Scarlet från Permin, 6 nystan grönt och lite mer än 1 nystan beige
Mönster: Flaming June, storlek S med justerade ärmar.

Så gjorde jag

Den stickas nerifrån och upp, både på kroppen och ärmarna, och sys ihop. Jag började med kroppen och det gick bra tills det var dags för ärmarna. Egentligen ville jag sticka dem uppifrån och ner och plocka upp maskor runt ärmhålet. Jag försökte flera gånger innan jag kände att jag behövde en paus från projektet.

Efter fyra månader kände jag att det var dags igen. Jag bestämde mig för att göra enligt mönstret och sticka nerifrån och upp. Jag hade först provat att lägga upp 56 maskor och konstaterat att det var för stort. Jag kom fram till att 40 var lagom. Jag stickade färdigt ärmarna, maskade av och sydde fast dem.

Från början hade jag misstänkt att jag kanske skulle tycka att kroppen skulle vara i kortaste laget. Efter monteringen var klar och jag inte hade fäst alla ändar bestämde jag mig för att förlänga den. Jag klippte av garnet i mitten på kroppen (mellan ökningar och minskningar i midjan) och repade upp en rad. Överdelen satte jag på en kabel och fortsatte sticka på nederdelen. Tre ränder lade jag till. Sedan blev det mycket kitchener stitch. Det var extra pilligt i kanterna eftersom det var 1-1-resår där.

Slutsats

Detta var första koftan jag stickade i garn med lin och bomull i. Första koftan som inte var någon ull alls i, utan avsedd för den varmare delen av året. Innan jag förlängde den använde jag den en dag för att känna efter om jag ville ha den längre, eller om det var lagom. Då kändes den, bortsett från längden, väldigt bra.

Att den inte har någon knäppning kanske inte gör något. Innan jag gör något åt det vill jag använda den mer. Kragen får jag också se om den kan bete sig, eller om jag ska sy fast den så den ligger fint. Kan vara så att blockningen gjorde sitt till med kragen.

Nu väntar jag på varmare tider så jag vill börja använda den på riktigt!

Stickad februari – november 2015

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *