November + december 2013

Så de två sista månaderna detta år. Jag har fått tillbaka ångan och hittar fler och fler projekt jag vill sätta igång med.

Sy

Till huset köptes tyg för att sy gardiner. En gardin är sydd, en kappa, men jag var inte alls nöjd med den. Jag antar att tyget är för tjockt för att vara så böljande som jag såg framför mig från början. Nu sitter jag med valet om jag ska sy om den eller om jag ska sy den andra gardinen till samma rum likadan.

Burda Style fortsätter att dimpa ner i brevlådan och inspirerar mig. I något nummer finns det mönster på byxor som jag vill sy. Egentligen hade jag velat sy mig ett par byxor under 2013, men eftersom jag inte hittat något bra mönster i tid blev det inte av. Förhoppningsvis under 2014.

Sticka

Jag har maskat av två par gästsockor, ett par med flätor och lågt skaft och det andra med honeycomb stitch. De har inte använts så mycket som jag trodde, eftersom det blir lagom varmt med många gäster och vi inte har vistats i källaren mer än under husesynen. Jag har därför lugnat mig med par nummer tre.

Kring jul repade jag upp muffinsmössan jag hade på stickor 3,5 och lade upp den på stickor 2,5 istället. Masktätheten var mycket bättre, men med följden att mössan blev väldigt liten. Från början var den mössan en flygplansstickning för Japan, men eftersom jag tyckte maskorna blev för glesa och jag inte kände för att fortsätta på den blev den ett ufo i några månader. Nu är det en mössa jag är nöjd med.

I mellandagarna fastnade mina ögon för ett tweedgarn jag köpte på second hand i Japan. Ett par vantar tyckte jag skulle vara perfekt för mina två nystan! Jag hittade Helen’s basic mittens på Ravelry och anpassade det efter mina slanka handarbetande händer. Det var första gången jag stickade vantar!

Virka

Äntligen blev jag klar med amigurumikaninen! Mönstret fanns med i en bok jag lånat och det blev dags att lämna tillbaka boken. Då satte jag fart för att bli färdig med den.

Övrigt

Långledigt är bra för då finns tid för att fota alla garnnystan och lägga upp i stashen på Ravelry, så det har jag gjort.

I syrummet går det långsamt framåt. Ett större skrivbord, som också går att höja och sänka, har kommit på plats. Jag har flyttat några förrådslådor som inte skulle stå där. Eftersom det är mörkt och kallt där denna tiden på året är jag inte där så mycket. Jag har planer på konsolhyllor och krokar att hänga upp fotofonden på. Dessutom behövs mycket bättre belysning. Jag får ta tag i det under 2014.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *