Maj 2013

I maj tröttnade jag på att bara virka och brodera, vilket jag gjorde parallellt ett tag. Så när jag äntligen tog fram stickorna gjorde det inte något att det bara var rätstickade rutor som stod på tur.

Sticka

Ja, jag har alltså gått över till stickning igen. Ett paket med mönster, garn och sticka hade väntat länge på sin tur och jag hade längtat efter att få börja på det projektet. Det kommer bli en Garter Stripe Square Bag, men med en twist i färgerna. Mitt mål med projektet är dock att prova på att filta något jag stickat.

Med mycket lyssnande på podcasts om stickning blev det mycket trassel med hörlurssladdarna. Därför stickade jag in mina lurar och bockade av icord-stickningen från min prova-på-lista.

Virka

När jag var som mest inne i amigurumis lyckades jag övertala min sambo att virka en. Det blev en liten Super Meat Boy, men med mycket snyggare mun.

Mormorsrutorna är pausade.

På IKEAs förvaringsavdelning kollade jag på små tyglådor som jag funderade på om jag skulle ställa i garderoben. Nagellack, halsband och övrigt ligger i en enda röra där. Men stället för att köpa där bestämde jag mig för att göra egna. Jag ska virka korgar av jutegarn. Garnet är inköpt och mönstret utsett, men projektet är ännu inte påbörjat.

Sy

En söndag bestämde jag mig för att sy den där dragkedjeslipsen, som sambon önskat sig. Materialet hade jag haft på hyllan länge, så det var dags. Av tygbitarna som blev över sydde jag snabbt ihop en fluga, som kommer användas mer som rosett.

Övrigt

Det korsstygnsmönster jag jobbat på länge blev äntligen färdigt så jag kunde börja brodera det. Målet var att ge bort den i present, så jag hade en deadline. Min broderade barndomsteckning blev färdig i sista stund.

För att förenkla min ”fotostudio” bytte jag ut det skrynkliga gamla lakanet jag använt som fotofond och köpte en mörkläggningsrullgardin istället. Mycket bättre och jag slipper stryka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *